Nye krefter i bydelsutvalget i Vestre Aker

Snart er epoken med Elin Horn Galtung historie i Vestre Aker. Lars Asbjørn Hanssen overtar som leder av bydelsutvalget når nytt konstitueres i oktober. 9 av 15 medlemmer i det nye bydelsutvalget er nye medlemmer fra 2015.

Elin Horn Galtung

Elin Horn Galtung har hatt en unik rolle som leder av bydelsutvalget i Vestre Aker. Hun har vært en tilgjengelig BU – leder der mange i befolkningen mente de ble sett og hørt. Nå har hun gitt seg og starter sin første periode i bystyret i Oslo. For Elin Horn Galtung er det derfor begynnelsen på en ny epoke, selv om hjertet hennes for Vestre Aker neppe slutter å slå.

Nytt BU – hva er nyheten?

Det er historisk at Miljøpartiet de Grønne får plass i bydelsutvalget. Knut Frederik Horn har tidligere vært passivt medlem i Venstre, men har nå blitt aktiv i Miljøpartiet,og nå med fast plass i bydelsutvalget.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Knut Frederik Horn på seiltur i polare strøk

Venstre har to medlemmer som i forrige periode. Det nye tilskuddet i gruppen til Venstre er Grethe Bøe- Waal. Hun er filmregissør og har bakgrunn som valgkampleder for Venstre.

den230846medrobertredfordpaasundance
Grethe Bøe- Waal i samtale med Robert Redford på Sundance festivalen

Arbeiderpartiet har fortsatt to medlemmer i BU, begge nye fra 2015. Peter Hausken har vært sentral i styret i Vestre Aker Arbeiderparti, frem til 2012 også leder av bydelspartiet. Mille Sandborg Mathisen har flyttet fra bydelen, og må vel flytte tilbake for å sitte i BU. Hvis hun fortsatt vil bo nærmere sentrum vil hennes plass gå til første varamann på Arbeiderpartiets liste.

Høyres nye gruppe består av 4 som er medlemmer av BU i dag og 5 nye. Interessant er det at Yngvar A. Husebye har fått fast plass. Han har arbeidet mye med en løsning for Vindernkrysset. Det er en innsats som er verdsatt av mange i Høyre.

SV fallt ut av BU i 2011, og har ikke fått ny tillit i 2015.

Medlem fra Nobelkomiteen

Inger Marie Ytterhorn sitter i Nobelkomiteen. Hun  har hatt et rikt politisk liv som politiker for Frp, både i Bergen bystyre, som stortingsrepresentant og politisk rådgiver for Frp. I dag fyller hun 74 år.

den310515ytterhornvedpaviljongen
Inger Marie Ytterhorn, veteran i politikken og nykommer i BU i Vestre Aker

Røde tall i Vestre Aker

Det nye bydelsutvalget fremstår som kompetent. Det passer godt siden de vil møtes av store utfordringer. Det nye bydelsutvalget vil få ansvaret for å skjære ca 30 millioner i bydelens neste budsjett. Det er ingen umulig oppgave, men starten kunne kanskje vært mer spennende enn å lete etter innsparingsmuligheter og områder det kan kuttes i.

den170615larsasbjintervjubilde2
Påtroppende leder av BU Lars Asbjørn Hanssen

Medlemmer av BU 2015-2019

Høyre

Lars Asbjørn Hanssen

Anita Asdahl Hoff

Ingrid Nyhus

Lene Cecilie Mathisen

Ewa Gawecka(ny)

Marianne Blystad (ny)

Christian Fredrik Stray (ny)

H. Johan Cappelen (ny)

Yngvar A. Husebye (ny)

Ap

Peter Hausken (ny)

Milla Sandborg Mathisen (ny)

Frp

Inger Marie Ytterhorn (ny)

Venstre

Terje Bjøro

Grethe Bøe- Waal (ny)

Miljøpartiet de Grønne

Knut Frederik Horn (ny)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s