Torunn Meyer – formidler og artist

Torunn Meyer veksler mellom oppdrag for næringslivet og organisasjoner i og utenfor offentlig sektor. Samtidig holder hun ved like artisten, der hennes repertoar strekker seg fra skuespiller, regi,forfatter og roller i egenproduserte kabareter

Torunn Meyer – formidler og artist

Torunn Meyer holder kurs for næringslivet i formidling og presentasjonsteknikk. Som skuespiller har hun gode forutsetninger for å forstå hva det kreves når formidlingen skal fungere optimalt. Den mindre kjente siden av hennes liv er som artist på teater, TV og film.

den100915annikehuitfeldogTorunn
Anniken Huiteldt til venstre.

Torunn Meyer har jobbet med formidling og presentasjonsteknikk i næringslivet i 10 år. Som artist har hun 20 års fartstid. Selv om hun stadig holder kurs for private bedrifter, offentlig sektor og politiske organisasjoner, har hun også stadig oppdrag som kunstner, enten det er som skuespiller, produsent eller regissør.

Presentasjonsteknikk

I dag er det mange som tilbyr kurs i presentasjonsteknikk. Torunn Meyer mener at hennes bakgrunn som skuespiller gir henne et fortrinn. Hun mener at formidling handler om riktig bruk av:

  • Kropp
  • Stemme
  • Ord

Hun mener at det er viktig at kroppen og stemmen underbygger budskapet – som jo er ordene. Hun er også opptatt av hvordan ordene brukes, og i hvilken grad ordene gir det tiltenkte resultatet.

Torunn Meyer spør. ”Hvordan bruker de ordene?”

Hun har utviklet et eget konsept for næringslivet. Sentralt i dette er å formidle et budskap på en god måte, Hun mener at kommunikasjon blir stadig viktigere. Samtidig mener hun at mange er for dårlige til å formidle. Hun sier at vi ikke har vært vant til å jobbe med kommunikasjon. Hun mener at mange kan bli bedre ved hjelp av små grep. I følge henne er det viktig at formidleren er godt forberedt, uansett hvilket tema det handler om.

Vi er for dårlig vant

Meyer mener at alle mediene gjør kampen om oppmerksomhet stor. Hun mener at det derfor er enda viktigere å jobbe med budskapet som skal formidles. I følge Meyer overtar kommunikasjon overalt. Hun mener derfor at det er viktig å legge vekt på kommunikasjon.

Som skuespiller er Torunn Meyer vant til å stå på en scene. Når hun holder kurs deler hun av erfaringen som skuespiller. Hun mener at det er mye å lære av en skuespillers erfaring med formidling. I formidling handler det om: tale, talerstol og hvordan budskapet formidles sier hun.

Oppmerksomhet

Konsentrasjon er ikke like selvsagt i dag sier Meyer. Hun mener derfor at det er viktig at formidleren får kontakt med publikum. Samtidig mener hun at formidling skal være gøy. Det skal skape engasjement blant tilhørerne utdyper hun. Som kontrast ser hun formidlere som leser opp fra punkter fra en overhead. Hun mener at det er lite egnet for å engasjere tilhørerne. Hun mener det også handler om å ta tilhørernes tid på alvor. Tilhørererne skal få noe igjen for å høre på en som formidler sier hun.

Meyer mener mange er redde for å holde presentasjoner. Hun mener at hun med få grep kan redusere denne redselen. Hennes motto er:

Finn formidleren i deg, ikke deg i formidleren.

Hun har laget et formidlingssystem. Dette handler blant annet om å være bevisst hvilke følelser man kan og vil fremkalle hos publikum. Igjen handler det om kropp, stemme og ord.

Artisten

Torunn Meyer har tre- årig utdannelse som skuespiller i London. Som skuespiller har hun et rikt repertoar, fra mor til et råskinn av sexy dame i en kabaret, fra humor til sang. Hun veksler mellom å jobbe med andre regissører og ha ansvar for regien selv. Hun har jevnlig roller på teatre, film og TV. Nå er hun aktuell i rollen som mor i kortfilmen ”Opphav”.

den100915fraannie2
Fra musicalen Nanny McPhee

Da Torunn Meyer skulle forklare meg sammenhengen mellom kropp stemme og ord ba hun meg spørre henne: Hvordan har du det?

Jeg tok i mot utfordringen og sa: ”Hvordan har du det? ”

Da så jeg at Torunn Meyer i løpet av mindre enn et sekund omdannet seg til en sær og vanskelig kvinne, som etter en stund sa hun hadde det bra. Det var en imponerende miniforestilling over et kafébord på Dolce Vita, et sted Torunn Meyer gjerne går mellom oppdrag for næringslivet og artistverdenen. Det var så godt spilt at barnet i meg fikk lyst å si: Gjør det en gang til? Dessverre er jeg ikke en femåring som kan be om slike tjenester. Hennes poeng var å vise kontrasten mellom kroppsspråk og ordene som ble sagt.

Torunn Meyer er utvilsomt en formidler og artist som både næringsliv, film, TV og teater kan ha mye glede av. Hennes veksling mellom oppdrag for næringslivet og oppdrag som artist viser at vi lever i en tid der kunsten ikke er for hellig til å ta oppdrag i næringslivet. Heldigvis kan vi vel si.

Vestre Aker Posten

(c) Åse Thomassen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s