Piloten Arena – nytt prosjekt rettet mot innbyggere med begynnende hukommelsesproblemer eller demens

Bydelen Vestre Aker har fått støtte til nytt tiltak for personer som er i en tidlig fase av demens og deres pårørende. Det er et lovende prosjekt, men når jeg leser brosjyren for det samme tilbudet spør jeg meg om det egentlig er tilstrekkelig faglighet i prosjektet.

den110915anitasbildepoloten
Åpning av Piloten Arena ved byråd Aud Kvalbein. Foto: Anita Asdahl Hoff

Det er svært positivt at bydel Vestre Aker utvikler tilbud til den delen av befolkningen som er i en tidlig fase av demens. Det skal være et lavterskeltilbud. Det er inspirert av et lignende tilbud i Drammen, Villa Fredrikke.

Midtveis i prosjektet

Det er et toårig prosjekt med friske midler fra kommunens budsjett. Det er ansatt en frivillighetskoordinator. Hun hadde kun jobbet i 3 uker da Piloten Arena ble åpnet 9.9.15.

Den formelle åpningen ble foretatt av byråd Aud Kvalbein. Hun viste et sant og ekte engasjement for demens i sitt  korte foredrag for de fremmøtte på åpningen. Hun har sett hvordan de jobber med tilsvarende prosjekter på Villa Fredrikke i Drammen, Haraldsplass i Bergen og Lovisenberg i Oslo. I følge Aud Kvalbein kan Vestre Aker bli banebrytende i byen på dette.

Frivillighet

Det er lagt opp til stor grad av frivillighet. Det ble utdelt en brosjyre der vi kan melde oss på ulike tiltak og fortelle hva vi vil bidra med. Det er samtidig et tankekors at brosjyren er utformet på en måte som ikke kan ha demente i tankene. På side 2 står det hva som skjer i september. Det kunne ha vært formulert klarere. For mennesker i tidlige faser av demens er det ikke lett å lese og organisere det som leses. Dermed er et tips til senere brosjyrer gitt til prosjektet.

Den nye koordinatoren for frivillighet Elisabeth Johnsen sa at Piloten Arena skal være et møtested der alle kan delta. Det er også et poeng at alle er likestilt. Ingen skal være pasienter.

Etter foredragene ble det anledning til spørsmål. Anita Asdahl Hoff som er leder i helse- og sosialkomiteen, spurte hva Piloten Arena er i forhold til tilbudet Forglem meg ei på Vindern Seniorsenter. Hoff fikk som svar om at det er ønske om at de to tilbudene skal supplere hverandre og at møtetider skal avtales slik at tilbudene ikke kolliderer med hverandre. Prosjektleder Maria Helene Hougen ved Forglem Meg ei sa også at hun gjerne samarbeider med Piloten Arena. Hougen deltok også på åpningen av Piloten Arena.

den250615bildeanita
Leder i helse- og sosialkomiteen Anita Asdahl Hoff (Høyre)

Etter foredragene ble det anledning til spørsmål. Anita Asdahl Hoff som er leder i helse- og sosialkomiteen, spurte hva Piloten Arena er i forhold til tilbudet Forglem meg ei på Vindern Seniorsenter. Hoff fikk som svar om at det er ønske om at de to tilbudene skal supplere hverandre og at møtetider skal avtales slik at tilbudene ikke kolliderer med hverandre. Prosjektleder Maria Helene Hougen ved Forglem Meg ei sa også at hun gjerne samarbeider med Piloten Arena. Hougen deltok også på åpningen av Piloten Arena.

Vi kan bare ønske Piloten Arena lykke til med et prosjekt som kan bli bra for brukere og pårørende i bydelen. Men husk at brosjyrene også skal leses av innbyggere med begynnende demens!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s