Vindernkrysset – omsider nær en løsning på hodepinen av et kryss

Vindernkrysset har lenge vært en bekymring. Nå krones politikeres utrettelige arbeid med en løsning for Vindernkrysset. Byrådet arbeider nå intenst med en løsning for Vindernkrysset. Nå gjenstår kun bevilgningen som er anslått til 500 millioner. Det siste avhenger av valgutfallet.

den120415bloggbildeHolmenkollen
Nytt Vinderkryss kan muligens ikke sammenliknes med de beste hoppene i Holmenkollen, men det er ikke så stor forskjell på bragdene.

Et samlet bydelsutvalg i Vestre Aker har jobbet med ny løsning for Vindernkrysset. Viktige personer er Terje Bjøro fra Venstre, Lars Asbjørn Hanssen fra Høyre og Carl Lindblad fra Arbeiderpartiet. SV har ikke vært representert i bydelsutvalget i 2011-2015 og har vært lite opptatt av løsninger langs Holmenkollenbanen i inneværende periode i bystyret.

Elin Horn Galtung

Flere politikere har jobbet iherdig for en løsning i både bystyre og bydelsutvalg. I bystyret har særlig Maren Malthe- Sørensen, Per Trygve Hoff og James Stove Lorentzen markert seg.En politiker i bydelsutvalget uttaler at uten Elin Horn Galtung hadde det neppe blitt en løsning. Horn Galtung gir seg nå som leder av bydelsutvalget i Vestre Aker, men stiller til valg i bystyret.

den080915vinderkrysset
Vinderkrysset. Foto:Per Trygve Hoff

Løsningen for Vindernkrysset

Byrådet arbeider nå med en løsning der T- banen skal legges under bakken. Dette vil innebære at skolebarna får en tryggere skolevei. Det arbeides nå med premissene for et forprosjekt. Selve prosjektet har en prislapp på ca 500 millioner kroner, et beløp som må bevilges av bystyret i budsjettet for neste år.

Forprosjektet vil bli vedtatt nå i høst.

Før nytt Vindernkryss er på plass

Mye av kvalitetssikringen er allerede gjort. Før oppstart av arbeidet med nytt Vinderkryss vil fortauet utvides med en meter i kvartalet mellom Slemdalsveien og Haakon den Godes vei. Arbeider igangsettes nå i september. Det vil også arbeides for at deler av Haakon den Godes vei blir enveiskjørt.

Det forutsetter at det fortsatt er flertall for dette prosjektet etter valget 14.september. Blir det flertall i bystyret mot forslaget kan Vindernkrysset igjen blir en lokalpolitisk knute i Vestre Aker

den060715slottetogHolmekollenHoff

2 kommentarer

  1. Her er det bare å JUBLE, for nå ser vi at det kan bli en slutt på dette vanvittige krysset innen overskuelig fremtid!!
    Og ikke minst skal vi JUBLE for at det allerede i september settes i gang utvidelse av fortauet langs Rasmus Winderens vei fra krysset til skolen! Og når de først er i gang her, skal det arbeides intenst for at ønsket om enveiskjøring i deler av Haakon den Godes vei blir en realitet.
    Nok en gang viser det seg at vi lokalpolitikere sammen med befolkningen ALDRI SKAL GI OPP SAKER VI TROR PÅ! Derfor er det på sin plass å TAKKE alle som har vært sammen om å finne en løsning.
    Ikke minst går det en kjempestor takk til Eystein Husebye for hans ENORME og utrettelige arbeid for et mye billigere og raskere forslag, som dessverre ikke kunne anbefales av ekspertene av tekniske årsaker.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s