Inger Elisabeth Solem og Schafteløkken

Inger Elisabeth Solem overtok som daglig leder ved Schafteløkken for ett år siden. Hun har selv trådt sine barnesko på Frogner. Som mange i Frogner og Vestre Aker har Solem et godt og nært forhold til Schafteløkken.

den250815ingerfornahobdbygningen
Inger Elisabeth Solem

En bortgjemt perle

Det er forbausende mange som ikke vet om Schafteløkken. Det hender stedet omtales som en bortgjemt perle på Frogner. Schafteløkken ligger på Zahlkasserer Shafts plass, få minutters gange fra Frogner plass. Det er den største tømmerbygningen i Oslo i dag. Frogner Menighet kjøpte de tre bygningene på Schafteløkken i 1910. Det som ofte omtales som Schafteløkken er hovedhuset. Det er i dag et menighetshus for Frogner menighet.

den250815hovedbygningschafteløkken
Hovedbygningen Schafteløkken

Daglig leder Inger Elisabeth Solem

Inger Elisabeth Solem har bakgrunn som lærer og fra salg, service og turisme. Hun er utdannet adjunkt med utdannelse i engelsk og statsvitenskap. Hun har også erfaring med hotelladministrasjon i forbindelse med internasjonale idrettsstevner.

Inger Elisabeth Solem forteller gjerne om Schafteløkkens historie. Hun forteller også at Schafteløkken omtales som Eidsvoldsbygningsens lillebor. Eidsvoldsbygningen fikk en pris for restaurereringen av bygningen. Det var Statsbygg som fikk EU- prisen Europa Nostra Awards for restaureringen.

den250815Ingermedsansfordetaljer
Med sans for detaljer

Schafteløkken har en både interessant og spennende historie før og etter stedet ble kjøpt av Frogner Menighet. Professor Jonas Collett skrev for eksempel kjærlighetsbrev til Camilla Wergeland da han var leietaker på Schafteløkken.

Schafteløkken betyr mye for mange

Med bakgrunn som barn og voksen i Frogner bydel kjenner Inger Solem godt til Frogner Menighet og Schafteløkken. Hun hører også ofte at stedet betyr mye for brukerne . Stedet leies ofte til livets store begivenheter forteller hun. For mange betyr det også mye at Schafteløkken lar folk sette sitt preg på arrangementet enten det er dåp, konfirmasjon eller minnesamvær. For mange betyr det mye å møtes av et sted som ser på dem som noe annet enn et nummer i køen. Stedets skjønnhet betyr også mye for mange. Stedet er preget av flere epoker. I dag er empire den fremtredende stilen. Dette er kombinert med en moderne utsmykning. Schafteløkken ble skilt ut fra Frogner Hovedgård i 1799.

Thorvald Stoltenbergs tre

Tuntreet på gårdsplassen ble gitt av Schafteløkkens venner. Tuntreet ble overrakt av varaordfører Thorvald Stoltenberg til leder av Menighetsrådet Carl Fredrik Engelstad i 1986.

Schafteløkken – et trehus med sjel og historie

De siste tiårene er det blitt en økende bevissthet rundt kulturminner. Schafteløkken er et kulturminne både som bygning og med sin rike historie. I dag er det flere som er opptatt av tidligere tiders byggestil. I en tid hvor mye i samfunnet omstilles i et høyt tempo er Schafteløkken en bortgjemt oase, som betyr mye for mange. Med en stil som kombinerer fortid og nåtid på en elegant måte. Få minutters gange fra Frogner plass.

den250815interiorSchafteloekken
Interiør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s