Tester Venstre ut grensene for sivil ulydighet i Vestre Aker?

Småpartiene har liten grunn til å juble i denne valgkampen, med unntak av Miljøpartiet de Grønne som kan mangeldoble sin representasjon i Oslo. For andre småpartier er situasjonen langt mindre lys. Hva gjør det med politikken og politikerne. I Vestre Aker har Venstre gått over en grense i valgkampen

den090615for20aarsidenvedstroemsdammen
Terje Bjøro da han kjempet for Strømsdammen

Meningsmålingene går ikke Venstres vei og de står i fare for igjen å ha en enmannsgruppe i bydelsutvalget. Terje Bjøro er definitivt en av de dyktigste lokalpolitikerne i Vestre Aker, men nå er han presset før valget. Registrerer derfor at Venstre lokalt bryter skikk og bruk for stands på Røa. Er det greit – til å dra på smilebåndet av, eller bør Venstre følge spillereglene som andre partier?

Rent konkret har Venstre brutt spillereglene de to siste lørdagene. 22.8 ved å stille seg opp med vimpel utenfor Røa senter, der bydelen har plassert en bukk med informasjon om hvor det kan forhåndstemmes. Selv fikk jeg tilbud om hjelp til å forhåndsstemme av en mann fra Venstre jeg aldri har truffet tidligere. Nå Venstre plasserer seg med vimpel ved informasjonen om forhåndsvalg går de definitivt over grensen, men hvor alvorlig er det?

Forrige lørdag plasserte Venstre tre bannere på gamle Røa. Det var mer harmløst og på et område der partiene kan stå med stand forutsatt tillatelse. Sist lørdag hadde Venstre en stille demonstrasjon. I går hadde de okkupert plassen foran Røa senter. Hva blir det neste? Sivil ulydighet? Vel det er de allerede i gang med. Hva nå? Bør et presset Venstre i Vestre Aker få lov til dette?

Åse Thomassen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s