Båndtvangen slutt for i år . Slipp hundene fri, det er snart høst

Båndtvangen er slutt for i år. Mange hundeeiere gleder seg. For samfunnet er det aller viktigst at hunder fungerer godt i familien og nærmiljøet. For hundeeiere er det ofte en lettelse at perioden med båndtvang er over.

den220815hundebildeHoff
Taiko har vært Per Kristians beste lekekamerat og venn siden han var 8 år. Taiko har erstattet savnet av eldre, utflyttede søsken og lært Per Kristian mye om omsorg og ansvar, og om å ha respekt og kjærlighet til alle levende vesener.

For hundeeiere er det delte meninger om viktigheten av båndtvang. Uansett syn på båndtvang er hundeeiere ansvarlige for det hunder gjør mot mennesker, dyr eller ting. Dette gjelder uavhengig av båndtvang.

Per Trygve Hoff sier dette:»Barn med travle foreldre og eldre med travle barn vet at ingen kan være en bedre venn enn en trofast og entusiastisk hund. Ikke alle kan eller ønsker å ha hund, men det de kan er å lære sine barn at hunder ikke er farlige og at hunder gir utrolig mye verdifullt til sine familier. Og så skal hundeeiere selvsagt ta hensyn til at enkelte likevel er usikre i møtet med en hund.»

Vi kan vel glede oss over at hundeeiere nå kan la sine kjære firbeinte løpe fritt. Slipp hunden fri, snart er det høst!

Åse Thomassen

Foto: Per Trygve Hoff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s