Bydelen med de fantastiske adressene – som Landingsveien, Flyveien og Pilotveien

Vestre Aker er en bydel med mange fine gatenavn. Noen mer berømte enn andre. Jeg er særlig fascinert over Landingsveien,Pilotveien og Flyveien.

For de som vokste opp for 30- 50 år siden må adresser som Pilotveien, Landingsveien og Flyveien vært spennende for gutter og jenter som vokste opp. I 1960 – årene var det nytt at menneskene kunne gå på månen. Erik Tandberg var rene filmstjernen når han fortalte om romfart på NRK. Samtidig var ikke flyturer selvsagt for flertallet av befolkningen. Det var en tid med vekst og utvikling i samfunnet. Norge gikk inn i den moderne tiden i 1960- årene. Det er skrevet lite om hvordan det var på  dette området på Hovseter i tiårene etter krigen.

I dag er det kanskje ikke like magisk å vokse opp i Flyveien, Landingsveien eller Pilotveien. Internett og mediene gir barn så mange horisonter. Mulighetene synes uendelig. At kloden er et tastetrykk unna gjelder også for barn.

For de som var barn for noen tiår siden var fly spennende. Det er også spennende i dag, men fly er noe som mange barn godt vet hva er i dag. Før 1980- årene var det ikke vanlig at folk reiste mye med fly, selv om sydenreiser begynte å bli vanlig i 1970- årene.den060715slottetogHolmekollenHoff

For de som vokste opp Pilotveien, Landingsveien og Flyveien var gatenavnene en daglig påminnelse om fly og luftfart. Bør vi pusse litt på magien til de fine gatenavnene på Hovseter? For det er ikke bare på Holmenkollen det er flotte navn. Også på Hovseter.

2 kommentarer

 1. Årsaken til disse «flynavnene» er at bebyggelsen i disse veiene tilhører Luftforsvarets Byggelag, et borettslag opprettet av offiserer i Luftforsvaret (og noen i Sjøforsvaret). Husene ble bygget i perioden 1948-1952 og var tegnet av arkitekt Erling Viksjø.

  Likt av 1 person

  1. Hei,
   Takk for viktige opplysninger.Jeg skriver på en barnebok fra den tiden, men skulle gjerne visst mer om hvordan det var. For «Noa fra Flyveien». For bydelen ville det også vært et bra prosjekt. Koble datid og vår tid.

   Hilsen Åse, forfatter og redaktør

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s