Nytt mottak i NAV i bydel Vestre Aker – mottaket som en tillitsarena

NAV i Vestre Aker har foretatt flere endringer i mottaket. Dette skyldes behov for et mottak som både ivaretar ansattes sikkerhet og tilgjengeligheten for brukerne.

Det nye mottaket ble åpnet av leder av NAV Oslo, Hege Furnes, i dag. Bydel Vestre Aker har all grunn til å være imponert over egen innsats. Dette er blitt et publikumsmottak som ivaretar brukernes behov for diskresjon og ansattes behov for sikkerhet. Det siste er blitt aktuelt etter angrep på ansatte i NAV de siste 30 årene. Selv om angrepene ikke er mange, er det viktig å forebygge at ansattes liv og helse settes på spill når brukere unntaksvis tyr til vold.

Mottak på NAV handler om å møte brukere som kommer med helt ulike behov. Det er alt fra standard, statlige ytelser til mennesker som trenger tett oppfølging for å kommer videre i livet. Malin Eriksen er leder av mottaket i NAV i Vestre Aker. Bydelsdirektør Jan Olsen Nytveit snakket om mottaket som en tillitsarena. Det siste er et godt ord for møtet mellom tjenesteapparat og brukere i velferdsstatens viktigste og største organisasjon. Mottaket har fått en utforming som bidrar til at mottaket er et ok lokale å oppholde seg i når det er behov for venting eller bruk av pc ene i lokalet.

Elin Horn Galtung, som er leder av bydelsutvalget(H), holdt tale og overrakte et vakkert sitrustre som hun håpet ville få en lang levetid hos NAV i Vestre Aker. Leder av helse- og sosialkomiteen, Anita Asdahl Hoff (H)holdt en tale som leder for komiteen. Hun overrakte også blomster. Begge viste til de gode resultatene for NAV, også tatt i betraktning at mottaket har vært ombygget i perioden da ny undersøkelse om NAV ble foretatt.

Åse Thomassen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s