Kaffebrenneriet etablerer seg på Røa – ser vi konturene av en urban landsby på Røa?

Kaffebrenneriet etablerer seg på Røa. Lokalene i Griniveien 1 ombygges til en lokal kafé på Røa. Fra før har Røa Baker Hansen, Samson og Miso i det hvite huset på kollen ved Røa legesenter. Ser vi konturene av en ytterligere urbanisering av Røa . Og hvordan urbanisering blir det?

Baker Hansen som ligger på gateplan på Røa senter er en populær kafé. Det er en hyggelig og god tone på kafeen. På enkelte tidspunkt på hverdager og lørdager om formiddagen er det et privilegium å få en plass. Stedet drives av Sonja Hals som er datter av eieren av Baker Hansen. I hennes tid som leder har hun sørget for at Baker Hansen er blitt et enda triveligere sted på Røa. Hennes gjestfrie vennlighet gjør at alle kan føle seg velkomne, også de dagene hun overlater kafeen til sine medarbeidere.

Samson like ved busstoppet på Røa er også en populær kafé med den usedvanlig sympatiske, unge daglig lederen Ole Berg. Den er liten med få bord, men også populær. I likhet med Baker Hansen har den også et bakeriutsalg.

Miso i det hvite huset er en kafé med stort utvalg av asiatisk mat. Det er mulig å kjøpe kaffe, kaker eller retter fra Sør- Korea. Etter at Tid stengte for noen  år siden har Miso fått andre og nye kundegrupper i de samme lokalene. Stedet drives av en familie fra Sør- Korea. Mye av maten lages fra bunnen..

Røa har allerede 3 hyggelige kafeer. Det er derfor interessant at Kaffebrenneriet etablerer seg på Røa. Lokalene ligger nedenfor Røa Senter, ikke den mest sentrale plasseringen, men  de vet sikkert hva de gjør. På hjemmesiden sier Kaffebrenneriet at de er der folk ferdes.  Det blir uansett et spennende tilskudd til de eksisterende tilbudene på Røa. Er det grunn til å spørre om dette bidrar til en ytterligere urbanisering av Røa? Ser vi konturene av en urban landsby på Røa? En urban landsby der folk kan spasere fra sine villaer og leiligheter og gå på kafé? Med kaffebrenneriet på plass senere i vår blir tilbudet større og mer variert enn  tidligere.

3 kommentarer

  1. Du har glemt det halve styrehuset fra en gammel fiskebåt på Torvet, for der selges det kaffe i tonnevis. De har til og med et abonnementstilbud. Noen tar pappbegrene med seg eller folk setter seg ned på benkene langs bokhandelen og nyter kaffen og kanskje også en matpakke. Mange småbarns foreldre/besteforeldre har det som «holdeplass» på turer da det også er et lite hjørne satt av til lekeplass. Når vi får det nye Torvet blir dette tilbudet helt sikkert mer strømlinjeformet, men dagens meget vellykkete tilbud viser at det skal lite til før Røa lands-bydelsbeboerne er tilfredse. Og når tunnelen endelig kommer blir det en superstrålende landsby, for menneskene her er og blir supersosiale.

    Liker

    1. Hei, Torvet er fint, men kan som du sier bli enda bedre. Var det bare opp til oss, men her er det mange mennesker og prosesser. Torvet kan minne om torvene i Frankrike. Mangler bare noen franskmenn med alpelue i et hjørnet som spiller. Hilsen Åse

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s