Hovseterhjemmet på Økern

Det er i utgangspunktet ikke ideelt at et sykehjem må flytte beboere, men siden Hovseterhjemmet skulle rives og bygges opp igjen var det ikke noe alternativ til flytting. Hvordan er det så på Økern?

For mange er Økern forbundet med trafikk og lite ro. Forbauselsen var derfor stor da jeg kom til Hovseterhjemmet på Økern. Hovseterhjemmet holder til i et eget bygg på Økernhjemmet. Det er ikke til å ta feil av, enten  man kommer med bil eller offentlig transport.

Hovseterhjemmet ligger i et tiltalende bygg. Det er ikke selvsagt at det rommer en institusjon eller sykehjem sett utenfra, noe som er bra. For beboere er det viktig at det meste er mest mulig normalt, også når de bor på sykehjem. Institusjonspreg gjør sjelden noen glade.

Like etter inngangsdøra ligger en stor kantine. Den er tilgjengelig for ansatte, besøkende og egne beboere. Den bidrar til å gi Hovseterhjemmet et åpent preg.

Utenfor den ene langsiden av bygningen er det en liten park. Den er egnet til å gå turer med beboerne. Den gir også en unik utsikt fra rommene som har vindu mot parken. Ikke visste jeg at det kunne være slik en fredelig plett, så kort vei fra trafikken rundt Økern.  Selv om det ikke er ideelt med flytting av beboerne mens Hovseterhjemmet bygges, finnes det knapt et bedre alternativ enn lokalene Hovseterhjemmet nå disponerer på Økern. Dette vil ikke stille lavere forventninger til det nye Hovseterhjemmet når det er ferdig i 2017.

2 kommentarer

 1. Ja, det er kanskje på tide at noen av dere blir kjent med Groruddalen at alt det positive som der er. Ved siden av et meget godt drevet sykehjem på Økern, er det mange flotte grønne lunger / parker og Lillomarka nært. Kulturen blomstrer med kor, korps, teatergruppe. Aktive vel og historielag.

  Liker

  1. Hei,
   takk for kommentar. Enig at det er viktig at mennesker vet mer om hvordan andre bor i Oslo. Det synes så lett når mange bruker Oslo Vest og Oslo Øst som det var enkelt som begynnelsen og slutten på en linjal.Det er forskjeller mellom Oslo Vest og Oslo Øst, og mange forskjeller innad i både vest og øst. Enig med deg at det er mye å lære. Av hverandre.Da tilfeldigheter gjorde at jeg bodde i nærheten av Østensjøvannet i 13 år hadde jeg sans for de som beskrev bydelen på en inspirerende måte. Da Jimmy Carter, den tidligere presidenten i USA, var i Oslo ville han se Østensjøvannet. Slike historier er
   viktige.

   Ha en fin sommerdag i august!

   Hilsen
   Åse Thomassen

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s