Senior utfordrer senior i Vestre Aker i 2015

Friske krefter forveksles ofte med ung alder. Høy alder er ikke nødvendigvis det motsatte av det man ofte omtaler som friske krefter og nye ideer. I Vestre Aker bydel vil  seniorer kjempe om ledelsen av bydelen i 2015. Det er både spennende og forfriskende i en tid da det friske engasjement ofte synes forbeholdt mennesker mellom 15 og 40 år.

den180715ytterhornbroen
Inger- Marie Ytterhorn har en lang rikspolitisk karriere. Nå bor hun på Røa. Sitter i Nobelkomiteen.

I Vestre Aker vil  de fire største partiene stille med listetopper med en høy alder. Den eldste er 73 år. Den yngste er 56 år. De fire listetoppene er:

* Lars Asbjørn Hanssen, 72 år(Høyre)

* Peter Hausken, 56 år (AP)

* Terje Bjøro, 63 år(Venstre)

* Inger Marie Ytterhorn, 73 år(Frp)

Inger Marie Ytterhorn har hatt et rikt politisk liv som folkevalgt i Bergen kommune, på Stortinget og en rekke verv i eget parti og offentlige verv. Hun har vært medlem av Nobelkomiteen fra 2000. 2 år gjenstår som medlem av Nobelkomiteen.

den170615larsasbjintervjubilde2
Lars Asbjørn Hanssen

Lars Asbjørn Hanssen har hatt en rekke verv i Høyre, både i Steinkjer og Oslo. Med sentrale verv i bydelsutvalget i Vestre Aker er han blitt en stadig synligere person i bydelen. Han er også leder av Senior Høyre i Oslo.

Peter Hausken er yngst av de fire, men også den med kortest politisk fartstid. Han har vært en populær styreleder i Vestre Aker Arbeiderparti, men blir et nytt navn i lokalpolitikken i Vestre Aker.

Terje Bjøro har vært en synlig lokalpolitiker i Oslo i mange år. Han har hatt flere viktige verv i lokalpolitikken og andre organisasjoner. I inneværende periode kombinerte han verv i BU med verv i bystyret i Oslo. Fra 2015 er bydelsutvalget i Vestre Aker hans viktigste lokalpolitiske verv.

den090615terjeogdagliglederdanilechoi
Terje Bjøro(Venstre) til høyre. Fotoet er tatt da han ble intervjuet av bydelsbloggen på kafe Miso på Røa

Vestre Aker er en veldrevet bydel. En av de viktigste oppgavene i årene som kommer blir å finne løsninger som reduserer bydelens utgiftsside. Bydelen har et merforbruk som må hentes fra økte bevilgninger fra kommunenen eller innsparinger. Til det siste  trengs det mennesker som kan finne og si ja til nye smarte løsninger. De fire personene øverst på valglistene i de fire partiene blir mest sannsynlig nøkkelen til løsningene i Vestre Aker, men først må velgerne gi dem sitt mandat 14.september. Det er uansett spennende og friske valg nominasjonskomiteene i 4 partier har gjort, helt uavhengig av hverandre. Og kanskje er det et lite uttrykk for at synet på alder endres. For bydelens velgere handler det derimot at det er de politikerne som best kan skjøtte oppgavene på vegne av befolkningen i bydelen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s