Tåketrollene inntar Holmenkollen

Gudny Ingebjørg Hagen har lansert sin nye bok på Skimuseet i dag. Ideen til «Tåketroll på Tåketokt» ble til i samtaler med Birgitte Espeland, som i dag er leder på Skimuseet. I forlengelsen av boken vil Skimuseet ha et opplevelsessenter for små barn i Skimuseet fra høsten 2018. Der skal barna kunne treffe på Tåketrollene, Blånissene og Rødnissene. På dager der tåketrollene har forsovet seg er det utsikt for klar sikt og fin utsikt for alle andre enn Tåketrollene.

Birgitte Espeland tenker nytt i sin formidling av ski og kultur. Gjennom samarbeidet med Gudny Ingebjørg Hagen kan hun treffe nye besøkende som ellers kanskje ikke har et forhold til ski og kulturen rundt ski. På opplevelsessenteret skal barn kunne krype og klatre. I Blåkollen skal folk og andre vesener møtes.

Gudny Ingebjørg Hagen er en prisbelønnet forfatter med stor suksess. Hun er kjent for både bøker og TV.  Et kjennetegn ved mye hun lager er et fabulerende univers der mye er overlatt til uvante figurer i et lekende univers. Om den siste boken skriver forlaget:

«I Blåkollen ligger hoppbakken,og midt mot hoppbakken ligger Tåkeheimen. Der bor tåketrollene, og i den urgamle tåkeveven sitter de eldste av dem og vever tykke og tynne tåketepper i de fineste farger,former og fasonger. Når et tåketeppe er vevet ferdig, flyr tåkeflyverne ut og brer det over hoppbakken, så alle som er på besøk i Blåkollen kan beundre det og si til hverandre -Nå har vi sett den berømte kollentåka.»

Boken er illustrert av Sandra Steffensen.

28947010_433459987089153_1579333730563035377_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s