Stortingspresident Olemic Thommessen som frivillig ved Frelsesarmeens julegryte

Det er noe flott ved at landets stortingspresident kan stå vakt ved julegrytene til Frelsesarmeen. På Egertorget. Midt i byen. Norge på sitt beste.

Av og til er det grunn til å være glad i landet vi lever i. Uansett politisk bakgrunn er det grunn til å glede seg over synet av landets stortingspresident ved juelgrytene til Frelsesarmeen. Olemic Thommessen sa at han stod vakt ved julegrytene også før han ble stortingspresident.

Av og til kan vi stille spørsmål ved om tilliten i samfunnet begynner å bli svakere enn tidligere. At landets stortingspresident kunne stå midt i byen på en travel førjulsdag sier noe om at vi har mye igjen på kontoen for tillit i samfunnet. Vel er ikke stortingspresidenten like profilert som de øvrige av landets toppolitikere, men kjent nok for dem som følger med.

Under vår lille samtale oppfordret stortingspresidenten meg til å ta en tørn ved julegryta til Frelsesarmeen. Akkurat der ble jeg svar skyldig. Det var en uventet tanke, men hvorfor ikke. Kan stortingspresidenten kan andre. Uansett forteller bildet av stortingspresidenten ved julegrytene noe om at samfunnets tillit og samhold.

 

1 kommentar

  1. Bystyrerepresentantene ble også oppfordret til det, men da mange av mine ikke hetrofile venner hadde sterke følelser om det valgte jeg i solidaritet med dem ikke å melde meg. Har «tygget» på det lenge og lurer på om jeg gjorde rett eller om jeg skulle overse Frelsesarmeens svarte side med mangel på aksept av ALLE mennesker. Heldigvis har jeg 1 år til å tygge på det….

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s