Fint med utstilling i lysthuset på Bogstad gård

Lysthuset på Bogstad går har en fantastisk beliggenhet og er et nydelig stykke arkitektur. At det også kan være utstillinger der er topp. Irene Myrbostad har hatt utstilling der i uken som var, så de som er interessert i hatter og jakker til fest har kun søndagen igjen. Utstillingen  var dessverre ikke lenger enn til og med søndag 26.juni.

DSC00680

Irene Myrbostad kaller seg selv for en autodidakt og selvlært. Hun har bakgrunn fra andre kunstformer, men har i de senere årene satset på hatter, jakker og sjal. Fra 2005 til 2015 var hun leder for foreningen for Norske Modister og Hattedesignere. Hun fikk Oslo bys kulturstipend i 2007.

DSC00683

Jeg spurte hvem hun laget hattene for. Myrbostad svarte at det er for folk som er interessert i estetikk og design. En italiener jeg kjenner spøkte om at det ikke var likestilling siden det kun var hatter for kvinner. Jeg fikk lyst til å gjemme meg under bordet over påstanden, men den var slettes ikke så galt som jeg oppfattet den. Myrbostad tar sikte på en utstilling til neste år, da med hatter for både kvinner og menn. Hennes håp er at neste års utstilling også kan finne sted i det vakre lysthuset.

Visning i oktober

Myrbostad forteller at hun skal ha en visning i den historiske salen på Bogstad gård den 16.oktober. Det vil bli en visning som varer i 17-25 minutter. Det vil da være mannekenger som viser tekstilkunsten til Myrbostad.

DSC00682

For mer informasjon om Myrbostad:

http://www.wearableart.no

den170715lysthusetogsjoen
Det er flott å se at lysthuset på Bogstad også kan huse en utstilling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s