Oslo Sanitetsforening med pilotprosjekt for voldsutsatte kvinner

Oslo Sanitetsforening skal nå starte opp pilotprosjekt for voldsutsatte kvinner. Frivillighet er sentralt i prosjektet. Rekruttering av frivillige foregår nå.

Frivillige som ressurspersoner for voldsutsatte

Prosjektet “Ressursvenner – guide til ny giv” er et program for brukere av Oslo Krisesenter. Sentralt i frivillighet er forståelsen for behovet for å treffe andre mennesker, enten det er som likemenn eller et medmenneske som bruker av sin tid. I dette prosjektet er det først og fremst medmennesker som søkes til voldsutsatte kvinner.

Det menneskelige møtet som guide og hjelp til en ny tilværelse

Målet med prosjektet er at er at frivillige skal møte voldsutsatte kvinner og bistå dem til å få en ny tilværelse som er fri for vold.

Ressursguidene skal være frivillige som har tid til overs til å være en støttespillere i en sårbar og vanskelig periode. En ressursvenn bør både ha evne og tid til å lytte, være et medmenneske og ønske å gjøre noe for andre.

Medmennesker ikke krav om utdanning 

Det settes ingen faglige krav til ressursvennene. Det handler om å kunne gi av sin fritid og være en støttespiller. Ressursvennene vil bli skolert på 3 temakvelder. Dette for å være best mulig forberedt på oppgaven.

Kontakt

For mer informasjon ta kontakt med koordinator for prosjektet
Tanja Omvik på tlf 23 22 21 18 eller epost: tanja.omvik@osf.no

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s