Post hos Meny Ingen grunn til å være kry

Det var ingen vei tilbake for Posten. Det var ikke lenger nok å gjøre for et postkontor på Røa. Fra mars  er det blitt post i butikk hos Meny. Det virker som Meny ikke satser på at det skal bli en umiddelbar suksess.

Post i butikk hos Meny

Det har vært Post i butikk hos Meny på Røa- senteret i 2 uker nå. Det er et stykke igjen til det vil bli en suksess. Det virker som de ansatte ikke har fått tilstrekkelig opplæring. I går ble en kø på 10 raskt en langvarig ventestund. Mange feil ble gjort.

Det er ingen grunn til å lengte tilbake til postkontoret og dets profesjonalitet, men det må være lov til å håpe på at Meny tar opplæringen av ansatte til denne viktige oppgaven litt mer alvorlig. I går ble det gjort mange feil på kort tid. Selv kjenner jeg vekten på min siste bok, så jeg sa de ikke behøvde å veie den. Da grep en som egentlig skulle ekspedere en annen kunde inn og oppfordret meg til å la boken veies. Hun sa jeg ellers selv måtte ta ansvar for straffegebyret. Det kan ganske tas til inntekt for nybegynnernes stahet, men det understreket også inntrykket av dårlig opplæring. Meny har derfor liten grunn til å være kry over sin nye satsing. Forbedringspotensialet er stort. Både på kunnskap om post og service.

Det tidligere postkontoret på Røa

Det er kanskje mange som fremdeles vil huske den gode servicen til det nå nedlagte postkontoret på Røa. Der var det å jobbe med post et yrke, og servicen var ofte topp. Nå er de tidligere ansatte ved Røa postkontor spredt på flere av byens gjenværende postkontor.

 

2 kommentarer

  1. Hvorfor er det ingen grunn til å lengte tilbake? Du har jo nettopp påvist at her mangler kunnskap, og jeg ser KUN en fordel med post i butikk, nemlig åpningstidene for ekspedering. Men de henter post 1 time tidligere på ettermiddagene enn på gamle Røa postkontor, og det var veldig mange hyggelige og serviseinnstilte ansatte der.

    Likt av 2 personer

    1. Det tidligere postkontoret var svært hyggelig, men det var ikke oppgaver nok til bemanningen de hadde på dagtid. Det var synd at posten ikke kunne samarbeidet med andre offentlige etater. Nå er det løpet dessverre kjørt. For 20 år siden ble det vurdert samarbeid mellom posten og lokale servicekontor. Det kunne vært en smart løsning, men så skjedde ikke. Jeg er kjent med at post i butikk kan fungere, men det vil kreve dyktige medarbeidere. Og opplæring. Og flott at du også har gode tanker om posten slik den var. De hyggelige medarbeiderne på postkontoret på Røa var nok en positiv ting i hverdagen, særlig for eldre som var takknemlig for god hjelp og en liten prat. Det blir færre og færre steder i samfunnet der ansatte har tid til den praten de ikke er betalt for. Jeg tror mange hadde en positiv serviceopplevelse på det nedlagt postkontoret.

      Liker

Legg igjen en kommentar