Hovseterhjemmet får nytt bygg – hva med nytt navn?

Hovseterhjemmet får nytt bygg fra januar 2017. Da begynner en ny epoke i Hovsterhjemmets historie. Hva om det nye sykehjemmet også får et nytt navn?

Hovseterhjemmet

Hovseterhjemmet holder i dag til på Økern. Tilsynsrapportene viser at sykehjemmet drives svært bra i dag. Hovseterhjemmet drives nå av Unicare. For noen år tilbake var det en rekke kritikkverdige forhold ved Hovseterhjemmet. Bydelen tok grep, det samme gjorde Attendo som da drev Hovseterhjemmet. Det som da ble skrevet i avisen skremte flere eldre jeg snakker med i nabolaget. Når de vet at de en dag kan komme på Hovseterhjemmet er det ikke hyggelig å lese om alt som er feil ved et sykehjem.

Driften av Hovseterhjemmet er i dag svært bra. De som er interesserte kan lese tilsynsrapportene som ligger på bydel Vestre Akers nettside. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at Hovseterhjemmet gjennom årene har hatt klanderverdige sider ved driften. Når enkelte politikere i Vestre Aker sier at de vil det skal skinne av eldreomsorgen kan man neppe si det om navnet til Hovseterhjemmet. Det er et navn som det hefter beklagelig historikk ved. Alt har ikke vært optimalt ved Hovseterhjemmet gjennom årene.

Det nye Hovseterhjemmet

Det nye Hovseterhjemmet skal etter planen stå klart i januar 2017. Det vil romme 168 heldøgnsplasser og dagplasser for ca 20 personer. Det nye Hovseterhjemmet vil bestå av 9 etasjer. 7 av etasjene er for beboerne. Det har adresse i Landingsveien.

Nytt navn – nytt håp – en ny fremtid

Når Oslo kommune satser store midler på et nytt sykehjem er det viktig at byen og bydelen belønnes med det beste. Hvorfor da beholde navnet Hovseterhjemmet som dessverre har en del negativ historikk ved seg? Er det tid for en liten navnekonkurranse?

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Det nye sykehjemmet bør hete Voksen sykehjem. Etter asylmottaksdebatten vet jo alle hvor Voksenjordet er. Og jordet omfattet kanskje tidligere hele Hovseterbebyggelsen. Uansett har Voksen en positiv klang.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s