Røde tall i blå bydel – venter bydelsutvalget på det rødgrønne byrådet?

Nytt bydelsutvalg ble konstituert i oktober. På sitt andre møte i november har de en rekke saker på sakslisten, men den viktigste saken mangler. Det er et stort underskudd i Vestre Aker bydel. Vil det nye bydelsutvalget vente på Raymond, eller vil bydelsutvalget foreta grep som reduserer underskuddet?

den170615larsasbjidress

Foto: Leder av bydelsutvalget Lars Asbjørn Hanssen

Arven fra det forrige bydelsutvalget

Det forrige bydelsutvalget etterlot seg et underskudd som kan bli mer enn 50 millioner innen utgangen av 2015. Det nye rødgrønne byrådet har lovet å bedre bydelenes økonomi, men det er neppe trolig at det innebærer underskudd før Raymond Johansens byråd tiltrådte i oktober. Det er noe påfallende at dette ikke er en sak på bydelsutvalgets saksliste?

Hvor mye trenger bydelene?

Det nye byrådet skal se på fordelingsnøklene til bydelene, men slikt arbeid er ikke gjort over natten. Allerede i byrådserklæringen viste det rødgrønne byrådet at de hadde liten plass for vestlige bydeler, så hva kan egentlig Vestre Aker forvente?

I alle år har politikere fra opposisjonen(Ap, Sv, Rødt) klaget over for begrensede midler til bydelene. Nå har det rødgrønne byrådet anledning til å vise hva de mener er tilstrekkelige midler, men hvordan kan de kommer frem til en rettferdig modell før vi sier 2016? De kan jo ikke godt kaste alt tidligere arbeid på båten. Tildelingene til bydelen har fungert relativt godt, selv om det ofte er knappe budsjetter i bydelene.

Vestre Aker – hva nå?

Røde tall i Oslos blåeste bydel er en ny situasjon, særlig med et byråd ledet av Ap, Sv og MdG. Er det rimelig at Raymond Johansen vil drysse mer enn 50 millioner over Vestre Aker før vi kan skrive 2016?

Underskuddet inn på sakskartet

Vestre Aker er på mange måter en veldrevet bydel, men når det er underskudd må det foretas grep. Bydelen er i gang med tiltak som kan redusere underskuddet, men de vil neppe komme i havn innen utgangen av desember. Hva gjør det nye bydelsutvalget med det? Venter på Raymond – i byens blåeste bydel?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s