Stranden ved Bogstad gård og gjessene

Vannet i Bogstadvannet er friskmeldt. Lite tyder på det når gjessene går rundt på gresset og stranden på Bogstad. Skal kommunen gjøre noe med det?

Minoritetenes badestrand

Jeg går ofte forbi badestranden før Bogstad gård. Når været er fint er det et sted hvor mange familier er på utflukt. Mennesker med minoritetsbakgrunn er ofte i flertall. Det er mye familiehygge. Mye felles måltider med eller uten engangsgrill. Det er ofte en annen kultur og atmosfære enn på norske strender der bading og soling ofte er i sentrum.

Badestrand med gjess

Stranden ved Bogstad er fin, men det er sjelden mange som bader der. Det kan skyldes at mange ikke har en kultur for å bade. Det synes som om familiehygge ofte er viktigere. En viktig grunn til ikke å bade er gjessene som går rundt på plenen nede ved stranden. Det er rett og slett udelikat. Hvem har lyst til å bade blant gjess? Ikke jeg.

Svømmekurs istedenfor gjess?

Jeg håper gjessene er historie neste sommer. Et alternativ er at det holdes gratis svømmekurs der for minoritetsbarna som ønsker å svømme. Det er sikkert mange som stiller som frivillige. Det er også en grei måte å møte minoritetsforeldre der de allerede gjerne oppholder seg.

Åse Thomassen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s