Holenstiftelsen og husmannsplassen i Sørkedalen

En husmannsplass tar form i Sørkedalen, den bygges på restene etter en tidligere husmannsplass. Når husmannsplassen står klar etter sommeren kan den benyttes av lag og organisasjoner. Den ligger like ved Wyllerløypa.

Av Åse Thomassen

Holenstiftelsen ble opprettet etter vedtak på ekstraordinært årsmøte i Sørkedalen historielag i 2013. Stiftelsen har som formål å restaurere husmannsplassen Holen, samt å drifte og vedlikeholde plassen.Vedtekter for stiftelsen ble vedtatt på stiftelsesmøte 24.06.2013 . Sørkedalen historielag valgte følgende medlemmer til stiftelsens styre:

Ragnar Svartor, Jan Chr. G. Sundt og Jan M. Fredriksen.

Ragnar Svartor er styrets leder. Etter opprettelsen er mye tid gått til praktiske forhold som finansiering, avklaring av forutsetningene for grunnen husmannsplassen skal stå på og andre praktiske utfordringer. Husmannsplassen vil derfor først stå ferdig etter sommeren 2015.

den150715bildefrafirmaetilom
Husmannsplassen før fagfolkene tok sommerferie. Når de kommer tilbake etter sommerferien skal husmannsplassen ferdigstilles og innredes
den230715husmannsplassen
Fra På stubben til Sørkedalen historielag

2 kommentarer

    1. Hei, Det gjøres av et firma i Lom. Det står om dem i den første artikkelen om husmannsplassen på Holen. Herlige karer – arbeidsfolkene. Se annet oppslag der de er avbildet sammen med Jan Fredriksen. Flotte arbeidsfolk som kommer tilbake etter ferien og ferdigstiller husmannsplassen. Når den er innredet etter sommeren kan den brukes til møter av ulik art. Det skal bli artig å følge. Dette er forøvrig den mest leste artikkelen på Vestre Aker Posten. Det forteller virkelig noe om interessen. Den er ganske stor. ha en fin dag fortsatt!
      Hilsen Åse

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s