Knut Frederik Horn- Miljøpartiet De Grønnes listetopp i Vestre Aker

Miljøpartiet er fremdeles et lite parti, men de seiler i medvind i både mediene og på meningsmålingene. Miljøpartiet De Grønne har en realistisk mulighet til å få et medlem i bydelsutvalget i Vestre Aker etter valget. Spørsmålet er om det egentlig vil gjøre en forskjell. Vi har spurt Knut Frederik Horn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Knut Frederik Horn fra årets seiltur til Svalbard SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vi avtalte å møtes på Bogstad gård. For listetoppen var det selvsagt at sykkelen var fremkomstmiddel mellom boligen på Voksen og Bogstad gård. Det var lett å få øye på ham blant de mange menneskene som var på Bogstad midt i fellesferien.

Horn er navnebror til bydelsutvalgets leder gjennom mange år. Mens Elin Horn Galtung stiller til valg i bystyret i sitt syttiende år stiller Knut Frederik Horn til valg til bydelsutvalget for første gang. Den første etappen av sommerferien har han tilbragt i en seilbåt der han seilte med 3 andre i en 40 fots seilbåt av stål. De seilte langs den nordligste norskekysten og videre mot Svalbard. Der besøkte de både Longyearbyen og Vest Spitsbergen. Underveis utførte de målinger for Norsk Polarinstitutt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Horn har utdannelse innen markedsføring og økonomi. Han har også gjennomført utdanning på vinterlandsbruksskolen som gjør ham til kvalifisert tømmerhugger. Han har både en lang yrkeskarriere fra næringslivet og undervisningserfaring fra Treider i 13 år. Han avsluttet yrkeskarrieren i WWF(Verdens Naturfond).

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson er den mest profilerte i Miljøpartiet De Grønne (MdG). I følge Horn lever Hansson som han prediker. Han velger naturvennlige løsninger. Selv om Rasmus Hansson har bil bruker han sykkelen så ofte han kan i følge Horn. Nå er Hansson på ferie i seilbåt. Horn legger til at vind er fornybar energi.

Horn mener at det er viktig å leve miljøvennlig, noe han har lært mye om gjennom sitt arbeid innen skipsfart og med miljøspørsmål. Vi må ta hensyn til naturen sier han. Han understreker deretter at vi må ha et mer intelligent forbruk. I følge Horn er det viktig å reflektere i forhold til vekst. ”Når skal den slutte”spør han retorisk. Han mener for eksempel at arbeid kan deles i større grad enn i dag.

Vil en representant fra MdG gjøre en forskjell i bydelsutvalget?

”Vi vil ikke være et Nei- parti”, sier Horn. Vi vil også inngå kompromisser. For oss er grønne verdier det viktigste. Vi er opptatt av at utbygging foregår på en bærekraftig måte og at grønne lunger blir ivaretatt i utbygginger. Horn sier at dette også er i harmoni med det han jobbet med i WWF. Horn utdyper at det er viktig at man er konkrete med hva man vil som politiker. Da er det viktig å sette en dato. Om det så viser seg at datoen blir vanskelig å nå, så kan dette løses med justeringer underveis. Horn mener i likhet med MdG at det er viktig å sette konkrete datoer for spørsmålet som når utvinning av olje skal avsluttes. Denne inntillingen vil han ta med seg i miljøspørsmål i bydelsutvalget. I spørsmål som eldre og helse vil de gå inn for løsninger som kan ha støtte i flere partier. I slike saker vil det være viktig å finne gode løsninger og å kunne inngå kompromisser mener Horn.

Idrett

Knut Fredrik Horn lever opp til alle myter om sporty menn på vestkanten. Han har også vært aktiv i Røa Idrettslag, mye på grunn av at sønnen har vært aktiv idrettsutøver der. Idrett er derfor et felt der det også er sammenfall mellom Horns interesser og arbeid i bydelsutvalget.

Røa- tunnelen

Kort tid før valget i 2011 gikk SV ut og sa at de ikke støttet utbygging av Røa- tunnelen. Det kom som et lite sjokk på mange beboere i bydelen kort tid før valget. Horn ser mer nyansert på en eventuelt utbygging av Røa- tunnelen. På den ene siden ser Horn at tunnelen kan gi et bedre trafikkbilde på Røa. På den andre siden mener han at det vil åpne opp for mer trafikk, som da igjen vil gi økt forurensning og trafikk. I følge Horn er spørsmål som Røa- tunnelen et tveegget sverd, der han både kan se fordeler og ulemper ved en utbygging. MdG vil aller helst ha økt satsing på kollektivtrafikk.

MdG er virkelig blokkuavhengig

Horn mener at de er feil påstander i mediene om hvilken blokk Miljøpartiet de Grønne vil velge etter kommunevalget. Horn presiserer at MdG er et blokkuavhengig parti.

Fra Frogner til Voksen

Horn vokste opp på Frogner. Som voksen har han bodd i Asker og Oslo, og i Vestre Aker siden 1988. Han har også arbeidet i både Iran og USA. Da han gikk på folkeskolen på Frogner hadde han en lærer som bodde på Røa. Matematikklæreren Laura Bakke forklarte det at hun bodde på Røa med at Oslo var bygd på leire. Hun mente derfor at bygningene ved et regnskyll ville kunne skli ut. Hun fortalte derfor skoleelevene at hun ville bort fra den leirklumpen som hun mente sentrale deler av Oslo var. Derfor flyttet hun til Røa. På Røa følte hun seg trygg.

Godt valg

I morgen skal Horn på fjellet. Han rakk ikke å fortelle at turer i fjellet også er en form for fornybar energi. Det blir spennende om valget 14.september bringer MdG til nye høyder i bydelspolitikken. Det blir neppe en brakseier i Vestre Aker, men Miljøpartiet de Grønne har absolutt en realistisk sjanse til å få et medlem i bydelsutvalget fra høsten 2015.

Godt Valg!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ingen tvil om at Horn kan styre en seilbåt. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s