Låste dører versus offentlighet og tilgjengelighet

Det er ikke et akutt problem at møtene i bydelsutvalget i Vestre Aker skjer bak låste dører, men det er kanskje bryet verdt å tenke på at sikkerhet trumfer offentlighet og tilgjengelighet under bydelsutvalgets møter i Vestre Aker.

Åpen halvtime

Publikum har anledning til å legge frem saker i Åpen halvtime. Dørene til bydelens lokaler er åpne slik at folk kan benytte seg av den rettigheten. Publikum kommer jevnt og trutt med aktuelle saker som enten er aktuelle for dem selv eller for befolkningen i bydelen.

Bydelsutvalgets møter – offentlige bak lukkede dører

Etter Åpen halvtime starter bydelsutvalgets møter klokken 17.30. Hvor lenge møtet varer avhenger av antall saker, politikk og kompleksiteten i sakene. Publikum har anledning til å følge møtene i bydelsutvalget fra begynnelse til slutt, men bare dersom de kommer før møtets begynnelse.

Under møtene i bydelsutvalget er inngangsdøren låst. Publikum har ingen mulighet til å komme inn. Bydelen mangler også rutiner for om publikum skulle komme når de antar at tidsrommet for den aktuelle saken foregår. Slik det er nå må publikum komme fra møtets begynnelse selv om den aktuelle saken behandles etter 2 eller 3 timer. For travle mennesker kan det være mye bruk av tid på saker de ikke ønsker eller har tid til å følge.

Det er ikke uproblematisk å la et bygg som det bydelen holder til i stå ulåst. Det burde imidlertid være en selvfølge at bydelen hadde rutiner for å låse inn publikum etter møtets begynnelse. Slik det er nå trumfer behovet for sikkerhet det at møtene i bydelsutvalget skal være offentlige. Det kan da umulig være godt nok. Dette er ikke et problem per nå, men det er absolutt et spørsmål bydelen burde ha gode svar på.

 

Åse Thomassen

Vestre Aker Posten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s