Skimuseet og kreativitet

Kreativitet er så mangt. En sa at kreativitet kan handle om å fylle en blank side med innhold. Da tenker man på kreativitet som tekst. Birgitte Espeland er derimot en kreativ leder, dermed ikke sagt at hun bare er kreativ. Hun er også effektiv og strukturert. Men som leder av Skimuseet har hun bragt kreativitet inn museet og ledelsen. Det handler om alt fra nytt interiør i Skimuseets kafé, Utstillingen «Vær og føre, før var» til den kommende utstillingen sammen med multikunstneren og forfatteren Gudny Hagen som kommer til høsten.

28947010_433459987089153_1579333730563035377_o
Boken med Gudny Hagens univers om tåketrollene. Lover god for utstillingen som kommer til høsten

Da jeg innhentet data til min hovedfagsoppgave om Nationaltheatret var det en viktig person i Teater – Norge som sa til meg at «du vet, skuespillere er ikke helt normale». Siden viste skuespilleren Ellen Horn at hun kunne lede Nationaltheatret. Riktignok kan en del kreative mennesker være ganske surrete, men ingen regel uten unntak. Birgitte Espeland innfrir som leder innen tradisjonelle kriterier for god ledelse, men sannelig viser hun ikke at kreativitet kan være viktig for videreutvikling av en organisasjon. Der Skimuseet er så heldig å ha en kreativ og dynamisk leder. Men ikke si det til noen. Hun kan bli head huntet.

 

31924579_10155194743475194_5910994723039870976_n
Birgitte Espeland i en trone av ski.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s