Folkemøte om eventuelt asylmottak i bydel Ullern

Det er enda ikke vedtatt bygging av et midlertidig asylmottak i Ullern, men det utredes. I den forbindelse arrangeres det et folkemøte om dette i kveld.

Møtet ble innledet av leder i Ullern bydelsutvalg, Carl Oscar Pedersen. Det kan være aktuelt å legge asylmottaket til Statnetts lokaler i Ullern bydel, forteller Pedersen.

Folkemøtet arrangeres i følge Carl Oscar Pedersen for å skape en arena for opplysning og dialog. Den endelige beslutningen vil fattes av UDI, Hero og eiendomsutvikler.

Byrådet ønsker å ta «sin del av ansvaret» i den ekstraordinære flyktningsituasjonen. De midlertidige mottakene må ses i lys av dette ønsket. Byrådet er derimot skeptisk til mottak som skal huse 1000 asylsøkere eller flere.

Asylmottak i et boområde med  158 husstander

Asylmottaket er midlertidig, i første omgang for 2 år om det blir vedtatt. En nabo fremholdt at det vil være mange mennesker på et sted. I følge ham er det 158 husstander på Montebello og Huseby. Han syntes derfor et asylmottak med 750 mennesker er mye i et slikt nabolag.

Ring justisministeren

Blant de fremmøte var det spørsmål om hvem som har ansvar dersom det utenkelige skulle skje. Dette sett i lys av at flyktningene  ofte er traumatiserte og kommer fra krigsområder. En av de fremmøtte ble av Geir Lippestad bedt om å kontakte justisministeren. Lippestad tilføyde at det er kommet en ny justisminister i dag. Akkurat det har han ikke rett i. Det var kanskje den ferske statsråden Sylvi Listhaug Lippestad hadde i tankene.

Den akutte situasjonen på landsbasis

Det bor i dag mer enn 10 000 asylsøkere på hotell og campingplasser. Disse trenger plasser på andre mottak. Hoteller og campingplasser skal om kort tid brukes til andre formål. Dette gjør situasjonen akutt for UDI og menneskene som trenger å komme i et egnet asylmottak.

Mottak kan være på plass i februar 2016

Hvis mottaket blir godkjent av aktuelle myndigheter vil det kunne være på plass allerede i februar 2016. Mottaket vil da få dispensasjon for gjeldene reguleringsplan i 2 år.

 

 

den060715slottetogHolmekollenHoff

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s